Alalena's verhaal


Na een studie journalistiek en drie jaar ervaring als schrijvend journalist voor dag- en weekbladen begon ik in 1989 als redacteur bij het satirische consumentenprogramma Ook Dat Nog van de KRO. Eindredacteur en presentator Aad van den Heuvel nam mij op in zijn regie- en redactieteam en daar leerde ik vele facetten van het tv-maken. Naast de werkzaamheden voor Ook Dat Nog, reisde ik voor programma’s als Van Kenia naar Kaapstad als producer/redacteur met Van den Heuvel mee. Ik leerde filmpjes maken, een redactie leiden, plannen en organiseren en na vijf jaar sloeg ik de vleugels uit.

Bakens verzetten

Met vrienden/collega’s Derk Bolt, Inge Schapendonk en Gertjan Zwanikken (vanaf 1990 mijn levenspartner) begonnen we een tv-productiebedrijf: On/Off TV-Producties. We produceerden programma’s als Lieve Martine (KRO), Tienergeweld (Veronica), Wereldwensen en De Mensen van de Alarmcentrale (NCRV). We beperkten ons niet tot TV. Voor bijvoorbeeld de KLM maakten we destinationvideo’s en de instructieflmpjes aan boord. Bij On/Off TV-Produkties leerde ik alle facetten van het verbeelden van een verhaal en leerde ik vooral te denken en te handelen buiten de gebaande paden.

Na 7 jaar On/Off TV-Produkties had ik zin om de bakens weer te verzetten. De KRO vroeg me als interim de eindredactie van Ook Dat Nog (ja, dat bestond nog steeds!) over te nemen. Dat heb ik een jaar gedaan en na dat jaar ben ik als freelancer de tv-markt verder gaan verkennen. Dat bracht me als regisseur bij bijvoorbeeld Zembla van de VARA en ook weer terug bij de KRO waar ik programma’s opzette als Wonderen Bestaan en Nederland te Koop. Ook was ik als gedelegeerd eindredacteur verantwoordelijk voor de eerste twee seizoenen van Boer Zoekt Vrouw.

Plezier en passie

En toen was de tijd rijp voor de volgende stap: mijn eigen TV-produktiebedrijf. Dat werd Alalena Mediaprodukties. Welke produkties er sinds 2006 voorbij zijn gekomen, vindt u terug op deze site. Van alle produkties die onder de vlag van Alalena worden gemaakt, voer ik zelf de regie. Ik hou van programma’s en films die positiviteit en kracht uitstralen, menselijke verhalen bevatten en echt zijn. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik aan dit soort verhalen vorm mag geven en daarom organiseer, regisseer en monteer ik nog steeds met veel plezier en passie.

Contact
Alalena Media Produkties
Telefoon
+31 6 27064683
Adres
Kerkpad 26
1261 TJ Blaricum

Alalena heeft onder andere gewerkt voor:

Max Logo KRO NGPF VUlogo_ENG_Tagline_Wit_rgb_tcm234-835555.png WERELDBOL.jpg Schakelring PAY OFF.jpg